Hur mår din bil egentligen? Låt Easyroad berätta för dig! Ditt fordon rapporterar hela tiden vad den gör och hur den mår, varför skulle du inte vilja ta del av den kommunikationen? Via bilens OBD-uttag, samma uttag som används vid … Continued

Hur mår din bil egentligen? Låt Easyroad berätta för dig!
Ditt fordon rapporterar hela tiden vad den gör och hur den mår, varför skulle du inte vilja ta del av den kommunikationen? Via bilens OBD-uttag, samma uttag som används vid besiktning och för att ta fram diagnos på din bil vid service, kan Easyroad ge dig en unik insyn i hur din bil mår.

Det krävs inget verkstadsbesök
Med hjälp av banbrytande teknologi kan din bil prata med din mobil. Du laddar ner appen och kopplar själv in Easyroadenheten i OBD-porten, 15 sekunder senare är du igång. Istället för krångliga inkopplingar, hålborrning i chassit och trassliga kablar så är fjärrstyrning via blåtandsteknologi en av hemligheterna bakom Easyroad. Resten av magin sitter i Easyroadenheten som samordnar all kommunikation mellan bilens funktioner, vår server och din mobil.

Mängder med smarta funktioner i ett litet format
OBD-porten är samma ingång som mekanikerna använder för att göra diagnos på bilen, och den finns i fordon tillverkade från 1996 och framåt. Oftast sitter den under ratten eller i närheten av förarstolen. Easyroad-enheten är endast 40x40x20 mm stor men innehåller ändå gsm/gprs-modul med SIM-kort, gps-mottagare, accelerometer, antenner, internminne och bluetooth. Läs mer om hur du hittar OBD-porten på http://obdfinder.com/.

Vad vill du veta och göra?
Möjligheterna med Easyroad är många. Du kan till exempel få statistik på din bränsleförbrukning, hastighet och ditt CO2-utsläpp, kontrollera batteriets laddstyrka, läsa av mätarställningen eller för all del ta reda på var du parkerat bilen. Har du ett Calix värmesystem monterat kan du dessutom schemalägga när det ska aktiveras, lite som en väckarklocka.